Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със старт/стоп бутона (не пали)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със старт/стоп бутона (не пали)

Здравейте, колата е 1,9 150 к.с.
    Проблемът е, че при натискане на бутона, не иска да завърти стартера. Дава си на контакт, отключва волана и всичко сработва, но като натисна бутона светлината около него изгасва и изщраква ключа (все едно се връща). Струва ми се, че ключоиздърпвачът нещо не е в ред (ако има такъв?) Не е имало никакви признаци досега. Загасих колата и всичко беше ОК и след половин час ми го направи този номер. Пробвах и с 2 - рия ключ - същата работа.
    Някой ако е имал такъв проблем, моля нека сподели!?
    Поздрави...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
    164, 156, GTV V6 turbo 🏎, 147 - ex 🚘

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:16.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
      Оказва се, че при модела 159 това се среща сравнително често - колата да не може да запали при още топъл двигател без видима причина за това. Причината е във фабрично неправилно оразмерен кабел от акумулатора към стартера.
      След замяната му с "още по-дебел" нещата се нормализират.
      Друга възможност за подобна "драма" са два кабела към шаси, които може да са offside (разхлабени, откачени и т.н.) в момента - единият е от двигателя, а другият - от скоростната кутия. Тогава обаче колата няма да пали и при студен мотор.
      Благодаря колега, сутринта ще проверя. Като ми го направи този номер мотора беше на 60`C, което си мисля, че не значи топъл. Друго нещо, което ми направи впечатление е, че записва грешка Р0520 " Превключвател за налягане на масло", което едва ли кара мотора да не пали, но се чудя има ли връзка?
      в момента - единият е от двигателя, а другият - от скоростната кутия
      Би ли пояснил къде по-точно да ги търся тия кабели?
      Last edited by DEGWEED; d.m.y г., 01:32.

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:17.

Comment

...означава, че датчикът за налягане на маслото е сдал багажа и при по-новите модели колата не пали без този датчик да е в изправност. Така че може да е и от това.
          Благодаря колега още веднъж. Утре ще пиша отзиви.

Comment

Причината е във фабрично неправилно оразмерен кабел от акумулатора към стартера.
            Ник, сериозно ли? При топъл двигател стартерът харчи по-малко ток
            Да си провери грешките и масите

Comment

Сега отивам да гледам какво става, но се сетих, че екускана ми дава разрешено стартиране да двигател. Предполагам, че не е от датчика в такъв случай...

Comment

...

Comment

Значи и на студен двигател не пали. Разликата е, че грешката за налягане на масло се изчисти, а сега пък записва грешка на подгр. свещи. Не иска да се тества и релето им от еку скана.

Comment

Първоначално публикувано от DEGWEED Покажи съобщение
                    Здравейте, колата е 1,9 150 к.с.
                    Проблемът е, че при натискане на бутона, не иска да завърти стартера. Дава си на контакт, отключва волана и всичко сработва, но като натисна бутона светлината около него изгасва и изщраква ключа (все едно се връща). Струва ми се, че ключоиздърпвачът нещо не е в ред (ако има такъв?) Не е имало никакви признаци досега. Загасих колата и всичко беше ОК и след половин час ми го направи този номер. Пробвах и с 2 - рия ключ - същата работа.
                    Някой ако е имал такъв проблем, моля нека сподели!?
                    Поздрави...
                    До плюсовата клема на акумулатора има един модул с мощни елементи - предпазител, автоматичен изключвател, връзки и пр. Провери там за хлабави или окислени връзки.
                    Непременно откачи минусовата клема на акумулатора, когато пипаш там.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

...

Comment

Направи ли "маркетингово проучване" за двата кабела към шаси - от двигателя и скоростната кутия?
                        Да колега, оказа се счупена клема от скоростната кутия към купето.Не съм пробвал още, но 99% е от него защото стартера взима минус от там предполагам. Сега остава въпроса как да закрепя положението в неделя на обяд!!!
                        Благодаря за помощта на всички...

Comment

...

Comment

Сериозно, да.
                            Поне така пишат в любимия сайт на Алфиста-идеалист - АО.

P.S. А сега - добре дошъл отново!
                            И къде се изгуби по празниците - пиле софийско шарено, надеждо форумна?
                            Да не си бил на палатка някъде по Витоша, където няма Интернет покритие?
                            Не е в кабела, причината е другаде. Някой се е изцепил явно. Какви доказателства са дали?

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:18.

Comment

Working...
                              X